Sådan slipper du af med alger

Alger – i alle former og farver er de irriterende. Hvad end det er i badevand eller på dit hustag, så er det noget, du gerne vil slippe af med. Men hvordan er det nu lige, man bedst gør det?

Alger på dit hustag

Hvis du døjer med alger på dit hustag, så ved du hvor irriterende det kan være. Det er for det første ikke særlig kønt at se på, men det kan faktisk også skade dit tag. Det kan dog være en noget besværlig proces at slippe af med alger på sit hustag – men det behøver det faktisk slet ikke at være.

Algerens – effektiv metode til fjernelse af alger

En meget effektiv metode til at fjerne alger på dit hustag, er algerens. Algerens er en kemisk behandling, som fungerer ved at man sprøjter taget med kemikalier, hvorefter algerne dør over en længere periode. Denne behandling egner sig specielt godt til tage, men afhængigt af hvor mange alger og evt. mos der er på dit tag, kan behandlingen blive en noget langsommelig proces. Det kan derfor godt ende ud i, at dit tag vil kræve omkring 3-4 behandlinger foretaget over en længere periode (omkring 2 år). Du kan læse meget mere om algerens ved at klikke her.

Kan alger skade mit tag?

Som nævnt før så kan alger faktisk skade dit tag. Den grønne belægning, altså algerne, holder på fugten, og på den måde skader det både taget og facader. Fugten fra algerne kan også forsage frost-springninger. Det er derfor ret så vigtigt, at du får gjort noget ved algerne på dit tag, da de sådan set kan forkorte levetiden af dit tag markant.

Kan jeg selv rense mit tag med algerens?

Det kan du sådan set godt, men det anbefales at overlade det til de professionelle – det er skrappe kemikalier du har med at gøre.

Ejendomsservice har mange fordele for andelsboligforeninger

Ejendomsservice er meget anvendt af andelsboligforeninger. Det er meget forståeligt, for det har nemlig mange fordele. Det giver andelsforeningerne en frihed at vide, at der er nogen, der tager sig af de praktiske ting. Så behøver de ikke selv at skulle bekymre sig om dem. Ydelserne kan sammensættes på mange forskellige måder. Den enkelte forening kan selv vælge, hvilke ydelser de ønsker at få udført.

Man kan få tilknyttet en viceværtfunktion til sin ejendom

En af de mest almindelige ting, som andelsboligforeninger vælger, er at få tilknyttet en viceværtfunktion. Til denne funktion hører alle de almindelige viceværtopgaver. Der er en telefontid, hvor beboere kan henvende sig, og der er døgnvagt ved akut opståede problemer.

En velfungerende viceværtfunktion er essentiel for en andelsboligforening. Det giver en tryghed for beboerne, at altid ved lige, præcis hvem de skal henvende sig til. Læs mere her om de mange fordele ved at benytte sig af professionel ejendomsservice.

Med ejendomsservice fremstår ejendommen altid præsentabel

Når man vælger at benytte sig af professionel ejendomsservice til sin ejendom, har det den store fordel, at ejendommen altid vil fremstå pæn og præsentabel. Der kan selvfølgelig være stor forskel på, hvilke funktioner de enkelte ejendomme vælger, at der skal være inkluderet i ordningen. Mange vælger at få en ordning der inkluderer trappevask og vinduespudsning. Det er også meget almindeligt, at boligforeninger vælger at få en gårdmandsordning.

Når man benytter sig af ejendomsservice, behøver man ikke at bekymre sig om, hvorvidt ejendommen og dens tilhørende udendørs arealer fremstår præsentable. Det ved man, at der bliver sørget for. Det er rart at vide, at der bliver gjort rent på fællesarealer og fortov, hækkene bliver klippet og småreparationer bliver udført. Så kan man koncentrere sig om andre ting. Det giver en frihed og en tryghed, både for bestyrelsen og for ejendommens beboere.

Når KBH bliver forandret til noget anderledes

For 3 dage siden var jeg en tur nede og spise i på en restaurant i Kødbyen sammen med en veninde.


Der var mange der kørte forbi mig på elektrisk løbehjul og vejene var fulde af el-cykler. Først blev jeg lidt forskræmt og forstod ikke helt hvad de her ting gik ud på og hvordan der kunne være kommet sådan en forandring! Hvordan kunne de have råd til at købe de her nye el løbehjul, og var løbehjulene egentlig nemme at køre på.


Jeg noterede mig hurtigt at de fleste el-løbehjul hed Voi, Circ, Wind eller Lime. Nu er jeg faktisk ikke bange for nye ting, selvom det måske kunne lyde sådan. Faktisk er jeg ret nysgerrig anlagt. Jeg installerede hurtig en app på min telefon og opdagede til min fornøjelse at jeg kunne bruge en rabatkode. Så jeg tog mobilen og søgte på kampagnekode til CIRC, som var den software jeg havde fået sat op på min mobiltelefon.


Kort tid efter kørte jeg rundt i København på et motoriseret løbehjul uden at betale en eneste krone, da kampagnekoden fungerede præcist som den skulle. Der er flere steder på nettet hvor de havde rabatkoder til el-løbehjul men der hvor jeg fandt en rabat som jeg kunne bruge på appen, der var der også en del andre interessante kampagnekoder man kunne benytte. Hvis du ikke har prøvet det før – så kast dig ud i det – det var ret underholdende!

Sådan får du dine børn med

Det er en god ting at have børnene med til at prøve de nye former for elektroniske køretøjer! Noget af det gode ved at have sin familie er at gøre tingene sammen! Ikke desto mindre holder jeg på at barnet er godt beskyttet og har varmen i sin heldragt af en flyverdragt og godt tucket ind med halstørklæder. Om børnene så skal forsøge sig med et segboard eller et elektrisk løbehjul ved jeg ikke helt. Men i hvert så irriterer det mig lidt, man ikke kan leje airboards på samme vis som med el løbehjul. Indtil den tid hvor vi kan leje må vi købe og her har du en testsider der undersøger segboards, som burde være helt fine til lidt at fryse rundt i gården eller baghaven! Men hov du kan jo også gøre det på den helt old school way og lave en sæbekassevogn. Det kan du nemt bygge og samlem med bunden fra en gammeldags barnevogn med alle 4 hjul, noget træ til sider, top og til at sidde på, søm og skruer, nå ja og naturligvis noget at styre med. Hvis det kan være til inspiration, så var det sådan at da vi byggede egen sæbekassevogn sammene med vores børn brugte vi faktisk en gammel stang fra squatrack, som netop kunne fungere perfekt som rat til sæbekassebilen.


Så hvad skal det være – segboard, elektrisk løbehjul eller sæbekassevognen!

Få ekstra fokus på irriterende ting i virksomheden

Når du har egen virksomhed, så er der nogle få sjove og spændende faktorer, som du skal relatere sig til. Det kan have helt afgørende værdi for din virksomhed.
Uanset om du har et enkeltmandsfirma, et ApS eller et aktieselskab, så læs med her!

Du får lige her en oversigt med de faktorer, som det er vigtigt, at man har styr på. Oversigten er stor men ikke endelig, men brug den eventuelt til at brygge din egen liste!

Bogføring, revisorer og dårlige betalere

Det er ikke altid sjovt, at rode rundt i regnskabet. Her kan man finde samarbejdspartnere, der absolut ikke har betalt deres faktura til jer, og så står man og tænker over dilemmaet: Er det her noget med at skrue bissen på og sige noget med inkasso, hvordan er det nu med varsel om inkasso og er det meget lettere bare at finde et inkassofirma. En af de tidspunkter, hvor du typiske konfronteres med den her slags issues, det er når man knokler med halvårsregnskab og årsregnskab. Lige her er det afgørende at have en hensigtsmæssig bogfører og en udmærket revisorvirksomhed. Revision af regnskaber og arbejde med bogholderi er for mange firmaer et rent helvede. Men revision af økonomien skal håndteres, og det er yderligere en af de væsentlige faktorer i din virksomhed, som man bør forholde sig til.

Godt arbejdsmiljø

En stor del af det der skaber dit firma, det er dine ansatte. Hvis man ikke har skarpe medarbejdere, så har man ikke en god firma. Der er flere metoder til, at skabe et dejligt miljø at arbejde i og gøre dine ansatte veltilfredse. Gode arbejdsvilkår er både godt for din glæde ved at være ejer af firmaet, men også godt for din bundlinje. Glade ansatte er ofte villige til at gøre rigtig meget for at danne gode resultater.
Vigtigst er den tone og adfærd, som du har i relation til de andre i virksomheden! Hvordan snakker man til dine ansatte, hører du efter hvad de siger og griner man af deres vittigheder – selv dem som er rimelig dårlige! En god omgangstone og arbejdsmiljø er helt afgørende især i flade organisationer, at der er en udmærket og rar måde som vi taler til hinanden på.
Et andet centralt element er gode materielle arbejdsbetingelser. Hvis man har ansatte der arbejder udenfor, så sørg for varm beklædning til alt slags vejr og gode beskyttelsesko hvis man er på et risikofyldt job. Hvis man har ansatte indendørs som eksempelvis på et kontor, så kan ting som bløde kontorstole, der kan vippe og hæve sænkeborde spille ind. Det kan egentlig også været lækkert udførte interiør og andet indendørs kunst, og luksuriøse ismaskiner som Nemox Gelatissimo Exclusive eller lignende!

Samarbejdspartner care

Typisk så har vi firmaer en tilbøjelighed til at tænke samarbejdspartnere som alt for meget firmaer og alt for lidt som mennesker af kød og blod. Når vi begynder at analysere dem lidt mere som levende mennesker, så kan det få stor betydning for hvor din samarbejdspartner placerer dig i deres mindset. Så snart det bliver køligt udenfor og man ved din indkøbers datter lige er blevet 3 år, så sender man selvfølgelig en flyverdragt, som du har købt gennem en af de andre firmaer, som du arbejder sammen med!.

Tilfør dit netværk værdi

Netværket er noget af det mest betydningsfulde man har af interne ressourcer! Uanset om man arbejder som elektriker, marketing ekspert eller noget helt andet, så er det utrolig vigtigt at have stærke og gode forhold til andre fagpersoner. Små faktorer kan gøre kæmpe forskelle! At give et tip om søgeordsanalyse eller give en symbolsk gave som for eksempel altankasser til altanen ! At håndtere menneskene i det faglige netværk med varme og omsorg giver så meget retur

Dine kunder er dit levebrød

Kunderne de er bare derude. Du er til for dine kunders skyld. Det er hele fundamentet og det er afgørende man begriber dette. Uanset om man hjælper kunder med at lave bækkenbundsøvelser, familie opstilling og parterapi eller sælger dem compound buer, så er det samme type issues. Man er til for dem. Det er dig, der bringer værdi til dem. Hvis du ikke kan opretholde den relation, så har man som firma ikke nogle eksistensberettigelse! Således er det en anbefalelsesværdig ide at levere værdi til kunderne også hvis man ikke sælger dem noget direkte. Det kan være helt små ting, som hvis du for eksempel foregriber andre issues, som du forventer at dine kunder vil støde på, så hjælp dem på vej der. Du er eksperten!

Det er vores håb, at du kan benytte mange af ovenstående faktorer i dit foretagende, selvom det er mindre spændende at relatere sig til.

Hvilke steder kan du finde billige køkkenmaskiner i Danmark? Du kan finde dem lige her!

Er der steder på nettet hvor man kan købe køkkenmaskiner til gode priser?

En af de ting de mange danskere altid gerne vil have er tilbud. Det er faktisk ikke så svært når du rent praktisk skal igang, og her får du vores bud på gode måder at finde billige køkkenmaskiner! Det gælder, uagtet om du skal finde en Wilfa ICM C15 ismaskine eller et produkt fra et dyrt design eller brand som eksempelvis kunne være en røremaskine fra KitchenAid, så kan der være mange penge at spare på at finde en køkkenmaskine på tilbud.

Hvilket brand? Bamix, KitchenAid, DeLonghi eller OBH

Det kan være utroligt interessant at have fokus på brands. Et brand kan være udtryk for personlighed. Uagtet om du er interesseret i Bodum, Kenwood, DeLonghi, KitchenAid eller Wilfa, så er der mere på spil end hvad der står på prissedlen. Er prisen så underordnet ved valg af køkkenmaskine? Nej naturligvis betyder det en masse. Et mærke som Bamix udtrykker effektivitet og sans for det økonomiske, OBH formidler et udtryk om nordisk stil og rolighed, mens DeLonghi udtrykker italiensk glød og livskraft. KitchenAid formidler et udtryk om stilfuldhed og overskud. Hvilken stil som passer til netop dig er for så vidt både et spørgsmål om personlige præferencer såvel som størrelsen på ens pengepung.

Hvilke typer funktioner bør din køkkenmaskine have?

Er din køkkenmaskine primært til pynt eller brug? Skal din køkkenmaskine have mange hestekræfter eller skal den lyse rummet op, når du får nogle på besøg? Skal den rent faktisk kunne holde i rigtig lang tid eller bare være meget effektiv i få år? Det er nogle af de tanker, der er væsentlige du tænker over inden du kaster dig ud i et køb af en køkkenmaskine.

Køkkenmaskine på tilbud eller til fuld afregningspris

Rigtig mange danskere ender med at købe køkkenmaskiner til fuld pris. Det er rigtig fint. Det der dog som regel kun de butikker, som sælger køkkenmaskiner alt for dyrt. For dig der vil spare, så kan du faktisk undgå at betale overpris ved at finde køkkenmaskiner på tilbud. På en side som SuperShoppen.dk kan du finde billige priser. Typisk finder du kun køkkenmaskiner med over 50% i rabat – det er tilbud der vil noget!. Det er ikke mange steder du finder det bedre end det..

Hvilke køkkenmaskiner er bedst for dig

Den typiske sælger vil typisk sige, at netop den køkkenmaskine, som han får den højeste provision på er den mest anbefalingsværdige! Så det er lidt svært at tage seriøst. Men der er forskellige ting, som du kan gøre for at finde de bedste køkkenmaskiner online. Du kan checke uvildige medier med anmeldelser som Tænk, Politiken og eller andre lødige nyhedsmedier. Desværre har den slags hjemmesider meget sjældent styr på de aktuelle priser og de køkkenmaskine tilbud, som du kan finde!

Andre kilder:
BT Mobil
PolarFocus.dk
Sund Ginseng
Karup Å

Ondt i ryggen kan undgåes ved bevægelse og aktivitet

Prøv at forebygge mod rygsmerter hellere end at behandle

Ondt i ryggen, stiv ryg eller bare en tendens – her kan du få mere information: I denne tekst får du råd og tricks til hvordan du nogle gange ville kunne slippe udenom ondt i ryggen. Dette er ikke en læge-videnskabelig artikel, men et udtryk for vores sunde fornuft. Så brug ikke artiklen som en evidens artikel, men som råd du eventuelt kan bruge i dit daglige liv!

Rygsmerter nej tak – her er der tips

Følgende kan være en god ide at gøre ved smerter:

  • Bevæg dig mere aktivt i din fritid
  • Bevæg dig mere på dit arbejde – for dem der arbejder på kontor eller lignende så er hæve sænkeborde et fint svar på noget af problemet (se mere om hæve sænkebord her hos haeve-saenkebord.dk)
  • Træn dine rygmuskler – læs mere om træning af ryg her hos Gigtforeningen
  • Træn din mave – det kan også forebygge mod hård mave
  • Træn din bækkenbund med bækkenbundsøvelser – Læs mere om bækkenbundsøvelser her
  • Undgå forkerte løft – Det kan du læse mere om her hos BFA
  • Lav øvelser der styrker dine muskelpumper – hvilket ikke er helt det samme som venepumpeøvelser (læs mere om venepumpeøvelser her)
  • Bevæg dig mens du sidder ned læs mere her hos DR og Guiden til ergonomiske kontorstole

En stiv ryg er en advarsel til dig som du skal bruge

Når du oplever stiv ryg, så er det et tegn på der er rygsmerter på vej. Så det er et vink med en vognstang, hvis du er ved at få stiv ryg. Så er det bare med at komme igang med at bevæge sig, og laver ovenstående øvelser. På den måde vil du kunne forebygge dig ud af rygsmerter!
Er der spørgsmål som du er bekymret for – så kontakt din læge eller fysioterapeut. Husk altid at spørge en gang for meget snarere end en gang for lidt! De her fagpersoner har en uddannelse og erfaring i at assisteremed ryggen og hvad der ellers kunne være galt.

Se eventuelt også de her hjemmesider:

Bliv udvekslingsstudent i udlandet

Mange forbinder det at være udvekslingsstuderende med at rejse et år til USA. Dette er selvfølgelig en mulighed, men udvalget af potentielle rejsedestinationer er langt større end det. Det er næsten kun fantasien, som der sætter grænserne; du kan nemlig blive udvekslingsstudent over hele verdenen!

Du kan dermed rejse til lige det land i verdenen, som du drømmer allermest om at opleve. Som udvekslingsstudent får du muligheden for lære et nyt land og dets kulturer at kende på et meget dybere niveau, end hvis du besøgte landet som turist.

Mulighederne som udvekslingsstudent

De lande, du har muligheden for at opleve, varierer selvfølgelig, alt efter hvilken verdensdel du kunne forestille dig at rejse til.

Hvis du gerne vil opleve noget mere af Europa, så kunne lande som Tyskland, Irland, Spanien eller Frankrig være eksempler på potentielle destinationer.

Vil du derimod hellere en tur til Asien og opleve den verdensdel, så har du muligheden for at blive udvekslingsstudent i lande som Japan og Kina.

Har du modet til at rejse endnu længere væk, så kan du besøge lande som Canada, Australien, New Zealand og Argentina.

De ovennævnte lande er selvfølgelig blot få muligheder ud af mange, så der er rig mulighed for at vælge lige netop den verdensdel, som du synes, er allermest spændende.

Som udvekslingsstudent lærer du andre sprog  

En af de store fordele ved at blive udvekslingsstudent er, at man får muligheden for at blive bedre til andre sprog. Her bliver man nødt til enten at snakke det officielle sprog i landet eller ty til engelsk; i begge tilfælde får man øvelse i at snakke et andet sprog.

Sproget kan være en vej til at finde frem til din ønskede destination. Måske taler du en lille smule fransk, hvilket du gerne vil blive bedre til. Så er det jo oplagt at rejse til Frankrig, så man rigtig kan få lært at tale sproget. 

Du kan læse mere om mulighederne for at blive udvekslingsstudent i udlandet her.

Har du brug for hjælp til en ordentlig tagrensning? Kig her

Hvis du ønsker dit tag, skal leve længere, kan du hjælpe det på vej med at få lavet en grundig tagrensning. En tagrensning handler om at få gjort dit hustag godt og grundigt rent, så alt hvad der hedder alger og mos bliver fjernet. Hvis der er for mange alger og mos på taget, øger det risikoen for at få frostsprænger i tagpladerne, grundet den fugt mos og alger indeholder. Bliv klogere på en tagrensning ved at læse mere lige her.

Nyt tag eller tagrensning

Har du ikke helt styr på om du skal have et nyt tag, eller en tagrensning, så er der gode råd at hente. Hvis dit tag er af ældre dato, vil det være en god ide og tjekke om der er fejl og mangler. Om der er revner eller andet der kan ødelægge mere end gavn. Hvis der er en enkelt knækket tagplade, kan det være en mulighed at få den skiftet.

Hvis der ingen skader er, men taget ”bare” er grimt, vil en tagrensning og tagmaling hjælpe dig godt på vej. Du kan få malet dit tag i sort, rød eller grå. Dit tag vil se nyt og pænt ud igen. Dette kan også øge levetiden på dit nuværende tag.

Rens taget – gør det selv eller få hjælp

Hvis man ikke selv har tjek på at få renset sit tag ordentligt, eller man ikke kan komme derop, findes der firmaer der udfører denne slags opgaver. Online har du masser af muligheder for at finde gratis og uforpligtende håndværker tilbud, og du kan endda finde frem til håndværkere i dit nærområde.

Undersøg det håndværkerfirma du vil anvende, om de er autoriseret eller uautoriseret. Det er ikke nødvendigvis det dyreste firma, der er det bedste, eller det billigste firma, som er det dårligste. Derfor bør du undersøge alle dine valgmuligheder.

Billig Ledhejseport er bedst til prisen

Når først det går op for en, hvor mange penge det rent faktisk er muligt at spare, når man vælger at bestille en Ledhejseport på tilbud online, ender man som regel også med at opsøge denne mulighed i sidste ende. Der er altså ikke den mindste tvivl om, at det praktisk talt kan betale sig at opsøge denne mulighed online, hvor man altså er sikret et markant lavere prisniveau. Det er sandt, som det er sagt, og jeg vil altså af samme årsag opfordre enhver til at opsøge deres muligheder på nettet, hvor enhver vil kunne spare intet mindre end en formue på deres nye garageport. Det er altså sandt, som det er sagt, og jeg vil altså af samme årsag opfordre enhver til at opsøge deres mulighed på nettet, hvor enhver har adgang til et stort udvalg af Ledhejseporte til en fast lav pris. Det er altså sandt, som det er sagt, og det er altså ligeledes også grunden til, at det praktisk talt kan betale sig at bestille en billig Ledhejseport i højeste kvalitet på nettet.

Billig Ledhejseport bestilles på nettet

De færreste danskere er altså klar over, hvor mange penge man reelt har mulighed for at spare, når man bestiller en billig Ledhejseport i højeste kvalitet på nettet. Det vil altså praktisk talt kunne betale sig, og jeg regner altså derfor også bare med, at du allerede nu er begyndt at overveje hvilken Ledhejseport, du også selv skal vælge, læs guiden her. Når alt kommer til alt, er der trods alt ingen tvivl om, at udvalget aldrig før har været større, hvilket også udelukkende har øget interessen i salget af garageporte på nettet. Det er samtidigt muligt at bestille Ledhejseport til en fast lav pris, hvis man altså søger efter et godt tilbud på Google fra starten af, der i øjeblikket tilbyder markedets største udvalg af Ledhejseporte.

Find den bedste cykeludlejning i København til prisen på nettet

Uanset hvor henne i København man bor, er man som udgangspunkt altid sikret en cykeludlejning i København i nærheden, og det er altså sjovt nok også grunden til, at det praktisk talt kan betale sig at søge efter ens lokale cykeludlejning i København på Google, så man slipper for at bevæge sig unødvendigt. Det er altså sandt, som det er sagt, og det er altså samtidigt også grunden til, at det kan betale sig at besøge Kobstaden.dk, der i øjeblikket tilbyder en oversigt over de bedste priser på cykeludlejning i København.

Opsøg cykeludlejning i København på nettet

Det vil samtidigt være muligt at spare en mindre formue, hvis man booker en cykel ved en cykeludlejning i København på nettet, så man minimerer udlejerens omkostninger. Det vil altså samtidigt udelukkende komme ens egen økonomi til gode i sidste ende, og jeg regner altså derfor også bare med, at du så småt har valgt at opsøge denne mulighed på nettet, hvor man altså for alvor kan spare en mindre formue på cykeludlejning i København, klik herind. Det kræver altså ganske enkelt bare, at man ved hvor man skal lede henne på nettet fra starten af, da der i sandhed findes et stort udvalg af cykeludlejning i København at vælge i mellem, og det vil altså som regel først gå op for en, hvor mange forskellige udlejere der er at vælge i mellem, når man først har valgt at søge efter et godt tilbud på cykeludlejning i København online. Det er altså sandt, som det er sagt, og det er altså samtidigt også grunden til, at jeg vil opfordre enhver til at bestille cykeludlejning i København på nettet, så man sikrer sig selv en fast lav pris på udlejningen af en cykel. Det vil derudover også kunne betale sig selv i sidste ende, da man mange gange vil spare både tid og penge ved at betale for cykeludlejning i København, så man slipper for at have sin egen cykel stående.