Ondt i ryggen kan undgåes ved bevægelse og aktivitet

Prøv at forebygge mod rygsmerter hellere end at behandle

Ondt i ryggen, stiv ryg eller bare en tendens – her kan du få mere information: I denne tekst får du råd og tricks til hvordan du nogle gange ville kunne slippe udenom ondt i ryggen. Dette er ikke en læge-videnskabelig artikel, men et udtryk for vores sunde fornuft. Så brug ikke artiklen som en evidens artikel, men som råd du eventuelt kan bruge i dit daglige liv!

Rygsmerter nej tak – her er der tips

Følgende kan være en god ide at gøre ved smerter:

  • Bevæg dig mere aktivt i din fritid
  • Bevæg dig mere på dit arbejde – for dem der arbejder på kontor eller lignende så er hæve sænkeborde et fint svar på noget af problemet (se mere om hæve sænkebord her hos haeve-saenkebord.dk)
  • Træn dine rygmuskler – læs mere om træning af ryg her hos Gigtforeningen
  • Træn din mave – det kan også forebygge mod hård mave
  • Træn din bækkenbund med bækkenbundsøvelser – Læs mere om bækkenbundsøvelser her
  • Undgå forkerte løft – Det kan du læse mere om her hos BFA
  • Lav øvelser der styrker dine muskelpumper – hvilket ikke er helt det samme som venepumpeøvelser (læs mere om venepumpeøvelser her)
  • Bevæg dig mens du sidder ned læs mere her hos DR og Guiden til ergonomiske kontorstole

En stiv ryg er en advarsel til dig som du skal bruge

Når du oplever stiv ryg, så er det et tegn på der er rygsmerter på vej. Så det er et vink med en vognstang, hvis du er ved at få stiv ryg. Så er det bare med at komme igang med at bevæge sig, og laver ovenstående øvelser. På den måde vil du kunne forebygge dig ud af rygsmerter!
Er der spørgsmål som du er bekymret for – så kontakt din læge eller fysioterapeut. Husk altid at spørge en gang for meget snarere end en gang for lidt! De her fagpersoner har en uddannelse og erfaring i at assisteremed ryggen og hvad der ellers kunne være galt.

Se eventuelt også de her hjemmesider:

Skriv et svar

Your email address will not be published.