Sådan slipper du af med alger

Alger – i alle former og farver er de irriterende. Hvad end det er i badevand eller på dit hustag, så er det noget, du gerne vil slippe af med. Men hvordan er det nu lige, man bedst gør det?

Alger på dit hustag

Hvis du døjer med alger på dit hustag, så ved du hvor irriterende det kan være. Det er for det første ikke særlig kønt at se på, men det kan faktisk også skade dit tag. Det kan dog være en noget besværlig proces at slippe af med alger på sit hustag – men det behøver det faktisk slet ikke at være.

Algerens – effektiv metode til fjernelse af alger

En meget effektiv metode til at fjerne alger på dit hustag, er algerens. Algerens er en kemisk behandling, som fungerer ved at man sprøjter taget med kemikalier, hvorefter algerne dør over en længere periode. Denne behandling egner sig specielt godt til tage, men afhængigt af hvor mange alger og evt. mos der er på dit tag, kan behandlingen blive en noget langsommelig proces. Det kan derfor godt ende ud i, at dit tag vil kræve omkring 3-4 behandlinger foretaget over en længere periode (omkring 2 år). Du kan læse meget mere om algerens ved at klikke her.

Kan alger skade mit tag?

Som nævnt før så kan alger faktisk skade dit tag. Den grønne belægning, altså algerne, holder på fugten, og på den måde skader det både taget og facader. Fugten fra algerne kan også forsage frost-springninger. Det er derfor ret så vigtigt, at du får gjort noget ved algerne på dit tag, da de sådan set kan forkorte levetiden af dit tag markant.

Kan jeg selv rense mit tag med algerens?

Det kan du sådan set godt, men det anbefales at overlade det til de professionelle – det er skrappe kemikalier du har med at gøre.

Skriv et svar

Your email address will not be published.