Sommerferiens gyldne dråber – Italiensk hvidvin

Er der noget bedre end et koldt glas pinot grigio på terrassen med aftensolen, der stråler de sidste dele af huset op? Det er smagen og lyden af ren sommerferie, og derfor er det også noget, vi går meget op i.

Italiensk hvidvin er en lækker, smagfuld og kølig afslutning på en lang dag med havearbejde, byvandring, pool afslapning, eller hvad end du nu har lavet i din sommerferie. Lige meget hvad du har lavet, så er et koldt glas hvidvin altid sagen.

Hvidvin er sommerens drik

Når dagen har været lang, om du har ligget og slappet af eller har været ude på nogle lange gåture, så er der altid rum for et lille (eller stort) glas hvidvin til at slutte dagen af helt perfekt.

Og hvidvin skal jo helst være kølende og behageligt, så det rigtig kan køle dig ned, når du har gået og svedt hele dagen. Og her er den bedste temperatur på hvidvin mellem 15 og 17 grader, hvilket er dejligt svalende.

Der er mange, der godt kan lide den koldere eller varmere end det, men hvis du holder den til disse grader, så vil der ske den helt perfekte smagsoplevelse med vinen og især italiensk hvidvin.

Italiensk hvidvin er meget mere end bare tørt

Italien har indtil nu været mest kendt for deres tørre hvidvine, som også er noget, der er super lækkert at drikke i sin sommerferie, men de er begyndt at tage flere og flere druetyper til sig, så der er noget variation.

Når man drikker hvidvin om sommeren, er der mange, der elsker den lidt sødmefulde eller mildere smag, og det er også noget, som der begynder at kunne findes i de italienske hvidvine.

Iblandt Italienske hvidvine ser du nemlig en forekomst af flere mildere skaldyrshvidvine, som er perfekte til den varme sommeraften på terrassen.

Skriv et svar

Your email address will not be published.